Tom Ford

Deze week is de nieuwste collectie van Tom Ford aangekomen in de winkel. De brillencollectie van Tom Ford is trendy en hip met een ‘nerdy chic’ uitstraling. U herkent iedere montuur aan het T-teken ter hoogte van de overgang van het montuur naar de veren.

De lineaire vormen zijn elegant, de details origineel en luxueus afgewerkt met rijke materialen. Een bril van Tom Ford is een en al glamour en verleiding.

Geschiedenis

Thomas ‘Tom’ Carlyle Ford is een Amerikaans modeontwerper geboren in 1961. Uniek is dat hij naast het ontwerpen van mode ook een begenadigd filmregisseur is. In 1994 werd hij binnengehaald als creative director bij Gucci. Hij gaf het merk de boost die het nodig had met onder meer gewaagde reclamecampagnes. In 2004 verliet hij Gucci terug na interne conflicten met de aandeelhouder. Hij startte zijn eigen merklijn gebaseerd op zijn naam: Tom Ford. Naast kleding breidde hij zijn assortiment uit met parfums en accessoires. In 2005 bracht hij een eerste collectie zonnebrillen uit, later gevolgd door een gewone monturenlijn.